<![CDATA[ Kimberly BEL-216 - Blog]]>Tue, 23 Feb 2016 03:56:38 -0800Weebly<![CDATA[New sails!]]>Mon, 25 May 2015 15:05:45 GMThttp://bel-16.weebly.com/blog/new-sailsGaastra Vapor 2012 6.4
GA Vapor 2014 7.1 - 7.9
Ze moeten nog wel beetje getrimd worden maar de 7.1 is reeds getest op het water.
Deze voelt licht aan maar gaat echt snel!
Mijn zeiltjes worden dan ook te koop gezet!
http://surfforum.be/viewtopic.php?f=6&t=71240
]]>
<![CDATA[Hard core slalom training!]]>Mon, 25 May 2015 14:53:37 GMThttp://bel-16.weebly.com/blog/hard-core-slalom-trainingZaterdag 9 mei reed ik naar Brouwersdam om deel te nemen aan de training van de regiocup. Daar aangekomen stond er super veel wind. Het waren enkel de getrainde Nederlanders die gingen deelnemen aan de training dus daar stond ik als enige vrouw maar ok ik was tot daar gereden ervoor en ik ging dan ook meedoen. Opgeven staat niet zo snel in men woordenboek.
De rest ging voor 6.4 of 5.6. Aangezien ik heel wat kleiner en lichter ben, weet ik dat met slalom varen nu geen optie is. Dus nam ik mijn point-7 sado 4.0 wavezeil in combinatie met men rrd x-fire 102l. Een kleiner slalomboard had wel van pas gekomen maar dat heb ik niet.
We gingen op startjes trainen. Een aantal van men startjes gingen echt goed, zoals hieronder te zien is op de foto. Ik stond echt overpowered met men zeil maar ik kon toch de meeste startjes meedoen. Rond de middag trok de wind nog wat aan. Er werden pieken tot 47 knopen gemeten en met deze chop was het echt afzien. Toch nog enkele rakjes kunnen varen.
]]>
<![CDATA[Het wachten werd beloond!]]>Mon, 04 May 2015 20:17:04 GMThttp://bel-16.weebly.com/blog/het-wachten-werd-beloondZaterdag 2 mei : clubwedstrijd
Foto
Zaterdag was er niet veel wind in Nederland dus ging ik nog eens meedoen aan een raceboard wedstrijd op de club. Een heuse pompwedstrijd wat niet echt 100% mijn ding is, aangezien ik van snelheid hou maar het was zeker een goede krachttraining voor men armen. Ik werd uiteindelijk 6de overall en 1ste dame maar gaf tijdens de prijsuitreiking men beker door aan de 1ste dame bij de juniors. Ik hoop dat ik haar hiermee een duwtje in de rug kan geven om zeker door te blijven gaan met wedstrijdsurfen. We hebben namelijk een groot tekort aan vrouwelijke wedstrijdsurfers!


Zondag 2 mei: zeiltje afhalen en wachten op wind!

Zondag tegen de middag vertrok ik samen met Niels naar Nederland in de hoop veel wind te vinden. Maar eerst zeiltje afhalen bij Herma De Jong. Men 5.4 zag er netjes gerepareerd uit. Ik zou zeker aan iedereen kunnen aanraden om bij zeilherstelling zeker langs te gaan bij haar. Snelle service en een zeer goede herstelling voor een faire prijs. Meer info: http://windsurfsailrepair.nl/index.html

Daarna trokken we verder naar Brouwersdam. Daar aangekomen was er amper wind. Er waren maar enkelingen aan het planeren met zeer grote zeilen. Daar dan maar gewacht. Uiteindelijk na lang wachten leek het wat op te komen. Men 7.0 dan opgetuigd met men fanatic falcon 112l. In begin ging het goed. Daarna viel de wind opeens weg. Balen dacht ik maar dit was verkeerd gedacht want de wind draaide en het begon weer goed te waaien. Na een tijdje werd mijn 7.0 echt wel te groot. Wisselen van maatje dan. Aangezien het met de minuut aantrok, even gewacht om te beslissen welk maatje ik ging nemen en uiteindelijk men point-7 4.7 wave zeil en 73l waveboard genomen. Toen ik er net op was, ging het moeilijk aangezien er veel windgaten waren en op een 73l dobberen is geen aanrader. Heb dan even met het setje van Niels gevaren maar na een tijdje werd die 4.8 ook groot. Het was dus opeens full power.
Uiteindelijk van het water gegaan, bleek dat het al 19u20 was dus snel afgetuigd en nog iets gegeten in het surfcentrum om dan om 20u30 naar huis te keren.
]]>
<![CDATA[Good surfsession @ Brouwersdam!!!]]>Sat, 25 Apr 2015 19:32:06 GMThttp://bel-16.weebly.com/blog/good-surfsession-brouwersdamFoto
Vandaag samen met Niels gaan surfen op Brouwersdam. Daar aangekomen was er niet veel wind dus even gaan horen waar ik mijn 5.4 kan laten repareren. Ik ben men zeiltje dan gaan binnen brengen bij Herma De Jong van windsurfsailrepair. Volgende week mag ik het al terug gaan halen. Snelle service dus. :)
Daarna terug naar B-dam en yes ze waren aan het planeren. Ik heb men north ram 7.0 genomen met fanatic falcon 112l. Aangezien het voor Niels te weinig wind was voor freestyle heeft hij met men north ram 8.0 en rrd x-fire 102l gevaren. Tijdens het optuigen kwamen de mensen langs die aan het actie voeren waren tegen het brouwersdameiland. Uiteraard hebben we de petitie getekend en een bijhoren t-shirt gekocht.
Op het water was het super! Meestal zat ik goed gepowered met men 7.0 en de snelheid was goed. Niels en ik hadden dezelfde snelheid dus we konden fijn samen varen.
Volgende week eerste race van het seizoen, de regiocup Zuid op Brouwersdam. Hopelijk met voldoende wind. :)


]]>
<![CDATA[Seizoen 2015 in de startblokken met nieuw zeilnummer]]>Tue, 14 Apr 2015 20:04:34 GMThttp://bel-16.weebly.com/blog/seizoen-2015-in-de-startblokken-met-nieuw-zeilnummerVorig jaar niet veel gepost. Tijd om daar weer verandering in te brengen.
Ik heb dit jaar nog maar 2 keer gevaren. Veel te weinig naar men goesting maar ja. Ik was daarbuiten ook nog 2 keer naar Nederland gereden aangezien ze goede voorspellingen gaven. Daar aangekomen bleef er van die mooie voorspelling weinig over. Ik hoop de volgende weken dan toch regelmatig te kunnen gaan varen.
Ik heb ondertussen men kalender geupdated voor dit jaar. Speciaal op het programma dit jaar is de Eurocup Slalom te Engadin, Zwitserland. Een volledig nieuwe uitdaging en ben benieuwd hoe het gaat lopen.
Mijn zeilnummer zal vanaf dit seizoen ook wijzigen. Ik had hetzelfde gekregen als Yentl Caers maar aangezien hij ook aan ifca events deelneemt, kan mijn nummer wel eens voor problemen zorgen. Ik zal dus dit seizoen gaan varen met BEL-216.

]]>
<![CDATA[Torbole 5/7 - 19/7]]>Sun, 10 Aug 2014 18:30:31 GMThttp://bel-16.weebly.com/blog/torbole-57-197Begin juli vertrok ik samen met Niels richting Torbole voor 2 weken surfplezier.
We hebben veel kunnen surfen maar wel met mijn grote zeilen.
Ik vaarde meestal met mijn Fanatic falcon 112l en North ram 7.0 en Niels vaarde met men RRD X-fire 102l en North ram 8.0.
Ik heb mijn skills op choppy water goed kunnen testen en bijsturen. Mijn gijpen gingen nu veel beter op zware chop.
We hebben 2 keer een ochtendsessie kunnen doen op vlak water. Zeer leuk en ik kon dan ook eens met 6.3 varen.
Ik kijk al uit naar volgend jaar.
Beelden hieronder!
]]>
<![CDATA[New Fanatic Falcon]]>Tue, 29 Oct 2013 11:45:46 GMThttp://bel-16.weebly.com/blog/new-fanatic-falconFoto
Woensdag mocht ik men nieuwe fanatic falcon 112l van 2013 gaan halen bij Pacific Boardshop. Zaterdag was het dus tijd om haar aan een testbeurt te onderwerpen. 
Ze vaarde bangelijk. Ze planeert zeer snel aan en blijft zeer lang doorplaneren. Het gijpen ging er goed mee en ze heeft een zeer hoge snelheid. 
Ben zeer blij met dez

]]>
<![CDATA[Races]]>Tue, 29 Oct 2013 11:42:42 GMThttp://bel-16.weebly.com/blog/racesFoto
28 en 29 september was het regiocup Zuid. Op zaterdag niet zo heel veel wind en nam ik de 7.0. Eerst was die wat te klein waardoor ik soms wat moeite had om in plané te blijven. Daarna was hij wel goed. Ik vaarde steeds rond een 12de plaats. Op zondag was de wind veel sterker. Ik starte met de 6.3 en de eerste manche ging dit goed maar de tweede manche zat ik veel te groot. Ben dan naar de kant gevaren en heb men 5.4 genomen. Hiermee zat ik wel goed. Vandaag waren de resultaten wat minder. Men starts waren niet goed en steeds als ik wel goed zat, werd er door anderen vals gestart en moesten we opnieuw beginnen. Uiteindelijk ben ik dan gezakt naar een 15de plaats op 28 deelnemers als 3de dame. 


Vorig weekend ging het BK slalom door. Niet veel wind dus ik nam de 8.0. Vlak voor de races nam de wind echter toe en koos ik om nog snel te wisselen naar men 7.0. Ik vertrok richting de startlijn aangezien de uitstelvlag naar beneden was. Maar de startprocedure was al aan de gang en ik was er nog niet waardoor ik iets te laat ben gestart. 
2de manche was ik ook op weg naar de startlijn toen ze de startprocedure in gang zetten. In principe was ik op tijd geweest maar de stroming dacht daar anders over. Hoe hard ik ook probeerde. Ik geraakte zoals nog een aantal anderen niet meer over de startlijn en dreef gewoon af. We konden allemaal terug wandelen naar de kant. De stroming was te sterk en planeren ging niet meer. Uitstel dus terug omhoog. 
De laatste manche was ik bij de eerste 5 weg maar aangezien de boei een beetje (naar zeer ruime windse koers) was afgedreven en we dus onmogelijk terug konden geraken naar de finish, werd de wedstrijd afgeblazen. De herstart was ik minder goed weg. Ik kreeg gewoon niet genoeg wind in men zeil. Jammer. Uiteindelijk belandde ik op een 11de plaats overal als 3de dame. 

]]>
<![CDATA[Wedstrijden komen eraan!]]>Thu, 26 Sep 2013 18:35:12 GMThttp://bel-16.weebly.com/blog/wedstrijden-komen-eraanMorgenavond vertrek ik richting B-dam om mee te doen aan de regiocup zuid. Ik ben benieuwd hoe het allemaal gaat verlopen. Ben zeker super gemotiveerd om een goed resultaat neer te zetten!
Daarna staan nog enkele wedstrijden voor het BK slalom gepland. Hopelijk komt er een mooi windje opzetten.
De afsluiter van het seizoen staat dan gepland op 2 en 3 november met de regiocup Noord en Zuid.
Verslagjes
]]>
<![CDATA[Summer 2013]]>Tue, 27 Aug 2013 18:07:29 GMThttp://bel-16.weebly.com/blog/summer-2013Het is al even geleden dat ik nog iets gepost heb maar heb het druk gehad.
In juli zat ik 2 weken in Leucate met amper wind. :( 4 dagjes heb ik even kunnen planeren met mijn 8.0 maar het was vaak zwaar pompen om een kort rakje te kunnen planeren. We zijn dan maar 2 dagen vroeger naar huis gekomen om nog een goede sessie op de webcamspot van Oostende te hebben.

Mijn doorgeplaneerde gijpen beginnen steeds beter te lukken. Wanneer ik genoeg power in mijn zeil heb, lukken ze minstens voor 50% van de tijd. En ik val bijna (uitgezonderd op zee en dit is ook al veel minder) niet meer tijdens men gijpen. Een serieuze verbetering ten opzichte van vorig jaar. Ben dan ook benieuwd wat het de komende wedstrijden gaat worden.

Vorig weekend ging the mission XL door. Daar ging ik van start in de ladiesdivisie. Dit zijn de dames 19+ en werd daarin 3de achter Sara Wennekes en Andrea Vanhoorne, 2 toptalenten en was hier dan ook zeer tevreden mee. Het was een pompwedstrijd van begin tot einde en was dan ook blij dat ik een techno kon lenen bij WSC Alleman!

Vandaag ben ik nog in de namiddag langs geweest op de Europese surfweek en mocht daar meesurfen met een slechtziende maar talentvolle surfer en heb me dan ook zeer goed geamuseerd.
]]>